„Коледни снежинки" в Куклен театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

06-12-2017, 11:02

Снимка:

Държавен куклен театър Русе

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува премиерният спектакъл на Държавен куклен театър – Русе

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 9 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува премиерният спектакъл на Държавен куклен театър – Русе „Коледни снежинки“ от Валентин Владимиров. Постановката и драматизацията са на Валентин Владимиров, а музиката –  на Станимир Иванов. В спектакъла участват Мартин Маринов и Кремена Станева.

Малката снежинка Белла е чаровна, но много непослушна и любопитна. Тя не се вслушва в съвета на Зимата, нейната майка. Скача към Земята преди останалите снежинки. А тя, Земята, изглежда красива от облаците… Но всъщност е много опасно място за малките снежинки, защото там дебне Старият Черен Комин, който може да ги разтопи. За нещастие непослушната снежинка отива тъкмо при комина… и там попада в неговата прегръдка. Положението, изглежда, е безнадеждно. Но тук се намесва най-добрият приятел – Скръц. С общи усилия снежинките успяват да преборят комина и да се спасят.
„Коледни снежинки” е спектакъл, в който смях и мъдрост вървят ръка за ръка и ни правят някак по-добри и човечни. Това е спектакъл, който няма нищо общо със скуката. Това всъщност е и невъзможно…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов