Студентки по право от ВТУ посетиха Европарламента по покана на Ева Майдел - velikotarnovo.utre.bg

Студентки по право от ВТУ посетиха Европарламента по покана на Ева Майдел

06 декември 2017, 14:22 | Velikotarnovoutre

Две студентки по право бяха на посещение в Европейския парламент в Брюксел по покана на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. В началото на тази година  Джейлян Сюлейманова и Силвия Йовчева спечелиха конкурс за есе, организиран от евродепутата и Юридическия факултет към ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ . Момичетата завоюваха първи места в темите „ Общи въоръжени сили на ЕС – правни възможности и предизвикателства „ и „Брекзит – правна черна дупка?“.

По време на своята визита, студентките имаха възможност да посетят Европейския парламент, където  участваха в лекция за функциите на европейските институции и събеседване по актуални теми. Момичетата проведоха работен обяд с Ева Майдел , Таня Христова – кмет на Габрово и председателя на  Постоянната комисия по образование, култура, наука и културното многообразие в Столична община. Освен това, гостите на евродепутата успяха да  разгледат  интерактивния музей  „Парламентариум“  и новия музей на Европейската история, както и да се насладят на светлинно музикално шоу на централния площад „Гран плас“ .

„Благодарим на евродепутата Ева Майдел за предоставената възможност да посетим институцията, която представлява и защитава гражданите на Европейския съюз. За всеки бъдещ юрист е удоволствие да усети тази атмосфера на професионализъм и координация между всички институции и служители. „ споделиха  студентките.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета