Град Елена с награда на телевизия IN LIFE и предаването „Архитектурен магазин“ - velikotarnovo.utre.bg

Град Елена с награда на телевизия IN LIFE и предаването „Архитектурен магазин“

07 декември 2017, 17:01 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Елена

Заедно с наградата кметът получи и картина на известния художник Иван Яхнаджиев

Град Елена стана град на годината на телевизия In LIFE и и предаването  „Архитектурен магазин“. Наградата, която е сред осемте награди в класацията за 2017 г., получи лично кметът инж. Дилян Млъзев на официална церемония в резиденция „Анастасия“.

За трета поредна година телевизията и предаването, което е с 20-годишна традиция, отличават най-добрите проекти от света на архитектурата, строителството и дизайна. Наградите са повод да се съберат представители на бизнеса, изкуството, политиката, архитектурната гилдия, за да обменят мисли и идеи, да споделят дейности и ценности.

Еленският градоначалник получи наградата от водещата на „Архитектурен магазин“ Ася Георгиева. Тя сподели, че нейният стремеж винаги е бил не да образова, а да помага на хората да повярват, че наистина, ако живеят така, както мечтаят, техните мечти ще се превърнат в реалност.

Кметът Млъзев каза за аудиторията на телевизия In LIFE, че приема наградата като признание за труда и гения на всички, създали през годините уникалната възрожденска атмосфера на града и за тези, които днес я съхраняват и обогатяват, успели да я пощадят от модерните тенденции в строителството и архитектурата. Той сподели още, че градът и общината са сред бързо набиращите популярност туристически дестинации, предпочитани от все повече чужди туристи,  а туризмът е основата, върху която се гради бъдещето на Елена.

Заедно с наградата кметът получи и картина на известния художник Иван Яхнаджиев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета