Прокуратурата иска наказание за оправдан търновец, обвинен в побой над клошарка

Крими

10-12-2017, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Несретницата Анка бе открита със седем счупени ребра

Окръжният съд във Велико Търново ще гледа делото срещу Ангел Арабски, обвинен в нанасяне на побой над клошарката Анка, който на първа инстанция бе оправдан от магистратите в Районния съд в Старата столица.

Бездомната Анка бе открита на ул. „Колю Гайтанджията” в търновския квартал „Варуша” на 7 април 2016 г. със седем счупени ребра и контузия на бял дроб. Пред полицията пострадалата обяснила, че била зверски пребита от собственика на кварталното кафене Ангел Арабски. След разпит на мъжа и съпругата му, прокуратурата внася в съда обвинителен акт, като мъжът е обвинен по член от наказателния кодекс, който предвижда до 6 години затвор.

Първоинстанционният съд обаче не приема, че търновецът е виновен за травмите на известната в града като Ани Футболистката и го оправдава. Отхвърлен е и иск от 10 000 лв. обезщетение за причинени травми на Анка. Живущи в квартала разказват, че жената редовно просела, крадяла и почти винаги била в нетрезво състояние, затова предполагат, че може да е паднала в тъмното и сама да си е причинила травмите.
Районната прокуратура обаче настоява Ангел да бъде признат за виновен. Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано и по въззивна жалба от частния обвинител и граждански ищец, като е насрочено за следващата седмица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов