Започва модернизацията на две училища в Габрово

Животът

10-12-2017, 16:00

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общата стойност на проекта е 4 704 366 лв.

Следващият петък, 15 декември, от 11:00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще бъде представен проектът за инвестиции в съвременна образователна инфраструктура, информира за медиите Миглена Въгленова, гл.експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Двете основни училища – „Св. св. Кирил и Методий“ и „Цанко Дюстабанов“, ще бъдат модернизиране, чрез внедряване на енергоспестяващи мерки и изграждане на достъпна среда. Цялостният облик на учебните сгради и дворните пространства ще бъде подобрен.

Предвидено е ново обзавеждане на класните стаи, оригинални дизайнерски решения за интериора, съвременна система за енергиен мениджмънт и сградна автоматизация, нови инсталации и други. За двата обекта са сключени договори за инженеринг, който включва проектиране, авторски надзор и строителство.

Общата стойност на проекта е 4 704 366 лв. Предоставената безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ е 4 000 000 лв., а собственият принос е в размер на 704 366 лв. Срокът за изпълнение на договора е 30 месеца.

След конферентната част е планирано организирано посещение в сградата на ОУ „Цанко Дюстабанов“ на ул. „Христо Смирненски“ № 27, където дейностите вече започнаха.

Около 12:15 часа кметът на общината Таня Христова и представители на местното дружество „Гипсотехника“, което е избрано за изпълнител на този обект, ще дадат официален старт на строително-ремонтните работи.

        

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов