Проект за филм, посветен на писателката Фани Попова – Мутафова, представят в община Севлиево - velikotarnovo.utre.bg

Проект за филм, посветен на писателката Фани Попова – Мутафова, представят в община Севлиево

10 декември 2017, 14:28 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Севлиево

Целта е набирането на средства за реализацията на лентата

На 11 декември (понеделник) от 17:30 ч. в Зала 300 на Община Севлиево ще бъде показана презентация на проекта за документалния филм “Малката маркиза”, посветен на писателката Фани Попова-Мутафова. Целта на представянето е да бъде подпомогнато набирането на необходимите средства за реализацията на проекта.

Родената през 1902 г. в Севлиево Стефанка Попова, по-известна като Фани Попова-Мутафова, несъмнено е противоречива личност. Контрастите в нейния живот са забележителни, както и нейната роля в българската литература.

Филмът „Малката Маркиза“ ще се опита в рамките на 60 мин. да представи авторския поглед на сценаристите Елица Гоцева и Теодора Дончева върху живота и творчеството на писателката, да изследва сложната ѝ личност, многообразието на нейното творчество, стихийната ѝ работливост, въздействието на перото ѝ, несломимостта на духа ѝ, любовта ѝ към Чавдар Мутафов и към Отечеството. Тази почти фанатична любов към Отечеството, която Фани заплаща с кръвта си!

За пресъздаването на цялата палитра от чувствата, които са я движели, и за които има запазени свидетелства ще се погрижи и режисьорът Станислав Дочев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета