Търновската гимназия по туризъм обра наградите на национален конкурс за Васил Левски

Мисия

10-12-2017, 17:46

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Славка Проданова и Бистра Стефанова са преподавателите на медалистите

Регионалното управление на образованието и Първа езикова гимназия от град Варна, със съдействието на Общонароден български комитет „Васил Левски“, Фондация „Българска памет“, Община Варна и Регионалния исторически музей на града организираха Национален исторически конкурс и конференция на тема „180 години от рождението на Васил Левски – 180 години безсмъртие“.

В надпреварата са се включили над 500 участници с индивидуални и екипни разработки в направленията -  доклад; историческо или философско есе; компютърна презентация/филм; музикално изпълнение или драматизация.

Безапелационен победител в категорията компютърна презентация/филм е ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново, след като и на първо, и на второ място са филмите на ученици от гимназията.

„На кладата на свободата“ е видеото, заело първо място. То е дело на Стефан Филев, ученик от XIв клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ и Надежда Иванова от XIб клас, специалност „Кетъринг“ . Ръководители на учениците са учителите Бистра Стефанова, по история и цивилизация и инж. Славка Проданова, по икономически предмети. 

На второ място се класира видеото „Обещаваме ти, Апостоле!“, разработено от Янислав Василев и Таня Тодорова, ученици от XIг клас, специалност „Кетъринг“ с ръководител инж. Славка Проданова. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов