Запорираха 14 автомобила на безработен телефонен измамник

Крими

13-12-2017, 17:24

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

По искане на Районна прокуратура – Павликени, съдът допусна обезпечение, чрез налагане на запор върху 14 автомобила, собственост на обвиняем за телефонна измама.

В хода на разследване за телефонна измама, извършена на 19.09.2017 г. в гр. Павликени, е установено, че безработният и без доходи обвиняем Петър Г., на 47 години от гр. Ветово, е собственик на 14 автомобила – 12 леки и 2 товарни. По предложение на Районна прокуратура – Павликени, съдът допусна конфискация, издадена е обезпечителна заповед и е наложен запор върху колите, собственост на обвиняемия.

Прокуратурата е информирала Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за установеното имущество на Петър Г. Същото лице е привлечено в качеството на обвиняем за престъпление измама, извършена в съучастие и при условията на опасен рецидив, за което се предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния. На 19.09.2017 г. в гр. Павликени, действайки в съучастие, като съизвършител с Димитър З. от гр. Ветово, с обвиняемия се представили за разследващ полицай и полицейски служител и измамили двама възрастни павликенчани. Мошениците обяснили на семейството, че ще съдейства на внука им да избегне наказателна отговорност и че съдействат на полицията за залавяне на телефонни измамници, като по този начил отмъкнали 2 000 лева. По искане на прокуратурата на Петър Г. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Димитър З. изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в Белене. Районна прокуратура – Павликени е изпратила на държавен съдия изпълнител – РС Русе определението на Районен съд – Павликени и обезпечителна заповед и е образувано изпълнително дело и наложен запор върху движимите вещи.





Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов