„Етър“ загуби от „Славия“ в скандален мач, едва спасиха съдиите от линч

Спорт

14-12-2017, 09:56

Снимка:

фейсбук ФК Етър

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проф. Георги Камарашев : Питам съдийската комисия какъв и е проблемът с Етър

В скандален мач „Етър” загуби с 1:3 от „Славия” в четвъртфинал за купата на България на собствен терен. Съдийството предреши изхода от срещата, като реферът Петър Костадинов от Добрич отсъди две несъществуващи дузпи в полза за „белите”, негодуваха играчите и публиката. Нервите ескалираха на трибуните още по време на мача, като куп псувни отнесе съдийският наблюдател Георги Нарлев, а публиката дори се опита да нахлуе на ложите, но бе удържана. След края на срещата побеснелите фенове обградиха централния вход на стадион „Ивайло”, а съдиите бяха изведени със солидна охрана, която успя да удържи привържениците да не ги линчуват. „Съдийството си беше тенденциозно”, коментира след срещата и Станислав Генчев, старши треньор на „Етър”.

 

„Цяла България видя какво се случи на терена: двата отбора играха, но съдийският екип опошли мача с две абсолютно неграмотни отсъждания. Съдията реши мача в полза на „Славия”.

Аз се обръщам към Съдийската комисия и ги питам: какъв ви е проблемът с „Етър”?! Защото в поредица от мачове срещу „Етър” се свири изключително тенденциозно! Те дават ли си сметка какъв урок дават на младите футболисти и не са ли тук намесени други интереси? Много интереси!

Великотърновската спортна общественост е възмутена, виждате какво става на трибуните. Тенденциозните отсъждания срещу „Етър” са видни.

Разбира се, че пуснахме жалба. Ще опишем абсолютно всичко, ще извадим всичко от видеозаписите, ще направим подробна жалба. Досега се въздържахме да пускаме жалби, не сме подавали, но вече чашата преля и ще вземем отношение по този проблем.” – е коментарът на проф. Георги Камарашев – зам.-кмет на Велико Търново и председател на УС на „Етър“, пред сайта sport-vt.com.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов