4636 лв. събраха на благотворителен бал великотърновските туристи

Животът

14-12-2017, 16:10

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата са за изграждането на въжена градина в парк Ксилифор

4636 лв. събраха на благотворителен бал на ТД „Трапезица 1902” във Велико Търново. Средствата са за изграждането на въжена градина в парк Ксилифор. Съоражението с размери 20/10 м. и височина от 6 м. е дарение от фирма „Walltopia“, за което благодарим на Ивайло Пенчев и Метин Мусов.

На благотворителната проява присъстваха 150 души - хора от бизнеса, банкови служители, лекари, учители, юристи и представители от всички клубове към Дружеството. Водещ на вечерта беше актрисата Стефка Петрова, а специален гост беше певицата Стелияна Христова, победител в „Гласът на България“ 2011 г.

Събраните средства 4636.00 лв. са от продажбата на куверти, томбола, фотоси, малки пластики и картини и дарителница.

Фотосите бяха дарение от фотографите: Георги Георгиев /Гецата/, Йорданка Йорданова, Петър Крусев, Иван Мутафов, Антония Тодорова, Никифор Тодоров, Емил Тодоров.

Малките пластики и картини бяха предоставени от студентите на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – катедра скулптура към факултета по изобразително изкуство.

Благотворителната кампания на ТД „Трапезица - 1902“ през 2017 г. беше насочена към изграждането на един от кътовете за отдих по пешеходната туристическа алея от кв. Асенов, през парк Ксилифор за с.Арбанаси и с. Шереметя. Той е разположен в близост до комплекс „Момина крепост“ и е тематично насочен към децата и техните приказни герои. По програма „Изкуство и култура“ на Община Велико Търново Дружеството в партньорство с катедра скулптура към Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ реализираха направата на 13 скулптури на приказни герои.

Доброволците на Дружеството, с подкрепата на дарителите от ТП Държавно горско стопанство „Болярка“, „ТИМ“ ООД, ЕТ „Ганчев“, борса „Фрутас“, реализираха останалата част от този кът, включваща почистване и подравняване на мястото; засадиха се храсти, дръвчета и затревяване,  изградиха се беседка и барбекю. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)