Посланикът на Унгария с благодарствено писмо до кмета на Свищов

Мисия

15-12-2017, 09:32

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поводът е реализирането на инициативата "70 маратона за Дунав"

Посланикът на Унгария в София Н. Пр. Текла Харангозо изпрати благодарствено писмо до кмета на община Свищов Генчо Генчев, в което изразява искрени благодарности за съдействието на община Свищов при успешното реализиране на инициативата "70 маратона за Дунав" от унгарския ултрамаратонец  Пал Хидвеги-Ющьош. 
В писмото до кмета на Свищов се казва следното: "От името на Пал Хидвеги-Ющьош и от мое име бих искала да Ви благодаря за помощта и грижите, които получи нашият ултрамаратонец лично от Вас и от местните жители. Без вашата подкрепа моят сънародник нямаше да може да постигне поставената цел.
Уважаеми господин Генчев, моля да предадете благодарността на нашия спортист към всички, които му оказаха съдействие по време на неговото пътуване във Вашето селище."
Като част от амбициозния му проект да направи за първи път в света пробег на цялата брегова ивица на река Дунав, унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош, беше посрещнат в Свищов на 21 ноември. През всичките 3000 км унгарският спортист премина през 10 страни и пропагандираше посланията на Дунавската стратегия и развитието на Дунавския регион. Община Свищов подкрепи с радост инициативата, която привлече вниманието върху значението на нашата обща река.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов