Прострелян в главата търновец иска половин милион обезщетение

Крими

16-12-2017, 14:41

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Съдят мъж от Велико Търново, който преди 4 г простреля друг и се опита да се самоубие. Обвинението срещу Александър Кънев е за това, че на 14 декември 2013 г. около 01:30 часа на улица „Охрид” в старата столица направил опит умишлено да умъртви Тихомир Иванов, като го прострелял с пистолет „Макаров” от непосредствена близост в областта на лявото слепоочие.

Куршумът го пронизал в лява челна област на главата, представляващо общо разстройство на здравето, опасно за живота, и засядане на проектила в тъканта на главния мозък. Деянието е извършено от Александър Кънев при превишаване пределите на неизбежната отбрана, изразяващо се в явно несъответствие между характера и опасността на нападението.

На 11 декември по делото е проведено разпоредително заседание в Окръжния съд във Велико Търново, като Тихомир Иванов е конституиран като частен обвинител и граждански ищец. Той е предявил иск в размер на 500 000 лева срещу подсъдимия, като обезщетение за претърпени неимуществени вреди в резултат от деянието.

В злополучната нощ Тихомир бил с приятели в бистро на ул.“Ниш“, като към 1:30 часа компанията си тръгнала. По същото време Александър и приятелката му се прибирали към дома си. При разминаването с групата, обвиняемият се обърнал към шумната компания и ги попитал дали говорят за тях, при което пострадалият отговорил утвърдително. След размяната на репликите, пострадалият се нахвърлил към обвиняемия и двамата се сбили. Александър Кънев бил съборен на земята, блъскан и ритан от тримата мъже от групата. Хора от бистро излезли и разделили биещите си.

Докато приятелката помагала на Александър да се изправи, пострадалият тръгнал да го напада отново. Виждайки го, обвиняемият се опитал да избяга, но Тихомир Иванов го последвал. Бягайки, Александър Кънев викал: „Махай се, остави ме“, „Полицай съм, имам пистолет, махни се“, извадил от чантичката пистолета си, заредил патрон и, вървейки назад, произвел два –три изстрела, насочени към уличното платно, като продължавал да вика „Махай се“. Въпреки изстрелите, Тихомир се приближил до обвиняемия с репликите: „Ти на полицай ли ми се правиш“ и се нахвърлил върху него. Тогава Александър произвел изстрел в лявото слепоочие на Тихомир и той паднал на земята. Веднага след това обвиняемият насочил пистолета към главата си и се прострелял в дясното слепоочие.

Уплашени, приятелите на Тихомир бързо напуснали мястото, без да видят какво е състоянието му. Останала приятелката на обвиняемия, която се обадила на тел.112 да извика линейка. Двамата простреляни мъже били приети по спешност в „ОАРИЛ“ с опасност за живота, в състояние на медикаментозна кома, на командно дишане и с тежки черепно-мозъчни травми. Медици от неврохиругичното отделение обаче извършиха уникални операции и спасиха двамата мъже.









Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов