Младежи от В. Търново почистиха стълбите при паметника на Асеневци от драсканици със спрей

Животът

16-12-2017, 17:24

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

13 литра кореселин, един литър препарат за премахване на боя и повече от три часа, бяха необходими на младежи от Велико Търново, за да почистят пространството край емблематичния паметник на Асеневци в старата столица. Девет човека се включиха в поредната доброволческа акция, инициирана от най-младия търновски общински съветник и областен координатор на Младежи ГЕРБ Георги Недев.

Недев и съмишлениците му успяха да премахнат от стълбите към паметника наслоени драсканици от цветни спрейове. Най-ярко сред тях се отличаваха големи, изписани с червена боя букви „ЧРДЕЛИ“. Това загрозяваше гледката към монумента, разкриваща се от прочутите панорамни площадки и заведения по улица „Стефан Стамболов“ в старата столица.

„След като третирахме стъпалата с всичките тези химикали, накрая ги измихме и с вода“, обясни Георги Недев. Освен това младите членове и симпатизанти на ГЕРБ почистиха района около паметника и от отпадъци.

Младежите не скриха, че биха искали връстниците им да опазват повече обществените придобивки, а по повод рисуването със спрейове върху паметници и фасади, Георги Недев коментира: „Хубаво е да оцветяваме повече като деца в оцветявките. И щом пораснем да пазим културните паметници в автентичния им вид, защото те са нашата история и трябва да показваме отношение към тях.“ 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов