Купата от националния турнир по борба „Никола Петров” остана в Горна Оряховица

Спорт

17-12-2017, 12:51

Снимка:

община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

122 състезатели от 21 клуба се бориха за медалите от турнира

Калоян Атанасов е носител на приза „Никола Петров” от едноименния турнир по свободна борба за деца остана в Горна Оряховица. Състезателят на горнооряховския клуб „Локомотив”, извоюва златото в кат. 42 кг. 
122 състезатели от 21 клуба се бориха за медалите от турнира. Бяха представени почти всички центрове по борба в Северна България, както и клубове от Бургас, Руен, Сливен, Садово, Караманци, Гълъбово. Състезанието се организира в чест на 144-та годишнина от рождението на най-силния мъж на 19 век – първият всесветски шампион по борба на България, 44 години от откриването на спортната зала, която носи неговото име и 24 години от създаването на горнооряховския клуб по борба „Локомотив”.
Домакините участваха с 14 състезатели и спечелиха пет медала и две купи. В решителната схватка за златото Калоян Атанасов в кат. 42 кг. тушира Илия Илиев от клуб „Станка Златева” (Сливен). Почти по същото време на съседния тепих Николай Момъков донесе второто злато за „Локомотив”, постигайки победа с туш над Христо Петров от АСК „Сливен” в кат. 38 кг. Освен златния медал Николай получи и купата за най-техничен състезател на турнира. За най-резултатен бе обявен Петромир Петров от Русе, кат. 59 кг.
Трите бронзови медала за „Локомотив” спечелиха Никола Стоянов в кат. 35 кг, Емил Ангелов в кат. 53 кг. и Христо Михайлов в кат. 73 кг.
Най-много златни отличия спечелиха състезателите от Бургас с три първи места – Ердал Шукри (кат. 47 кг.), Кристиян Кръстев (53 кг.) и Ахмед Ахмед (35 кг.). Мурад Илияз от Караманци е първи в кат. 30 кг. Ергюн Шукри от Руен победи в кат. 32 кг. Петромир Петров от Русе е златен медалист в кат. 59 кг. Атанас Денчев от „Царевец Етър” (ВТ) спечели в кат. 66 кг, а Стефан Янков от другия търновски клуб „Радослав Великов – Михаил Ганев” е златен медалист в кат. 73 кг.

Специална награда от организаторите получи и треньорът в Клуба по борба "Локомотив" Пламен Денчев, който в деня на финалите отпразнува и своя 33-годишен рожден ден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов