Хоровете „Славянско единство” и „Ален мак” изправиха на крака горнооряховската публика

Велико Търново Лайф

17-12-2017, 16:37

Снимка:

община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

При голям успех, с много цветя и аплодисменти премина съвместният концерт на хор „Славянско единство” и хор „Ален мак” от Благоевград. Гости на вечерта в Зала 1 на Общината бяха кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева, инж. Георги Узунов и Валентина Ралева от ръководството на „Захарни заводи” АД, с чието съдействие се реализира концертът.

Първи на сцената в Зала 1 на Общината излязоха горнооряховските изпълнители под диригентството на маестро Донка Копринкова. Те поднесоха на публиката прецизно подбран репертоар от класически творби и традиционни коледни песни под акомпанимента на пиано на Антон Благоев.

Икона „Рождество Христово” и букет цветя получи маестро Донка Копринкова по инж. Добромир Добрев след края на изпълненията на хор „Славянско единство”. „Продължавайте да ни радвате, както и до сега с вашето изкуство, и да бъдете добри посланици на Горна Оряховица в страната и Европа”, каза инж. Добрев и пожела на всички щастливи и благословени коледни празници.

Коледни песни и класически творби поднесоха на  публиката и гостите от Благоевград хор „Ален мак” с диригент Йоланта Лазарова. Букет цветя и подарък от Общината тя получи от заместник-кмета Йорданка Кушева, която също поздрави изпълнителите и публиката и им пожела светли Рожедственски празници.

На финала изпълнителите от двата творчески колектива, обединени шеговито под името „Алено единство” поздравиха публиката с няколко съвместни изпълнения. Смесеният хор пя под диригентството на Йоланта Лазарова, а маестро Донка Копринкова аплодираше изпълненията от първия ред на Зала 1. Финала на празничната вече бе изпълнението „На многая лета”, което накара публиката да стане на крака и дълго да аплодира изпълненията на хористите. Последваха много цветя и поздравления, благодарности към спомоществователите и организаторите, както и покани за нови съвместни изяви. Подарък получи и акомпаняторът Антон Благоев, който в деня на концерта беше рожденик. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)