Кметът на Свищов с награда от Съюза на българските учители

Животът

18-12-2017, 16:52

Снимка:

община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

По утвърдена традиция СБУ проведе Националния  конкурс на Синдиката на българските учители за 2017 г. "Най-добър социален партньор – кмет", "Най-добър социален партньор – директор", "Журналист на годината" и "Синдикалист на годината". Заключителният етап  на конкурса се проведе в навечерието на  коледните и новогодишни празници в София. Церемонията по награждаване на национално и европейско ниво на най- добрите социални партньори започна с отличаване на кметовете на общини.

Кметът на община Свищов г-н Генчо Генчев бе удостоен с Наградата на СБУ: Най-добър социален партньор – кмет  за 2017 година, единствен от област Велико Търново. Наградата в знак на признателност за конструктивно и социално партниране за 2017 година му бе присъдена по предложение на председателя на СБУ д. ик. н. Янка Такева, номиниран   от  ОбКС на СБУ, подкрепен от всички председатели на синдикалните организации в общината.

С това кметът получи заслужено признание още през втората година от управлението си за усилията, които полага в посока на активно и ползотворно сътрудничество с ръководствата и синдикалните организации в учебните заведения, вследствие на далновидна политика на Общината, за която образованието е приоритет и ще остане такъв и в бъдеще. Усилията на администрацията за подобряване на инфраструктурата, сградния фонд и материалната база  на детските градини и училищата, квалификация на учителите, сигурността на децата и развитието на техните личностни качества и заложби. „Това, което ни прави силни днес е мотивацията с която работим, така че в системата на образованието всичко да е спокойно и без сътресения.“ – каза в благодарственото си слово кметът Генчев.

Наградата връчи Пламен Димитров, президент на КНСБ. На специалната  церемония в парк-хотел „Москва” в гр. София  на 15 декември 2017 година присъстваха и Министърът на образованието г-н Красимир Вълчев, генералният секретар на  Европейската комисия по образование  Мартин Ромер, президента на КНСБ Пламен Димитров, десетки представители на държавни институции, социални партньори, съмишленици, приятели и гости от цялата страна, които споделиха запомнящия се празник на най-многочисления и авторитетен отраслов Синдикат в България.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)