Дисциплинарката към БФС глоби „Етър” с 1 300 лв. за димки и нецензурни изрази на мача със „Славия” - velikotarnovo.utre.bg

Дисциплинарката към БФС глоби „Етър” с 1 300 лв. за димки и нецензурни изрази на мача със „Славия”

21 декември 2017, 07:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    ФК Етър, архив

Трима играчи от двата тима са със спрени състезателни права и глоби

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз глоби ФК „Етър” с 300 лв. за нерегламентирано използване на факли и димки по време на двубоя със „Славия”. По сезиране от Комисия „Етика и феърплей”, за нецензурни и вулгарни скандирания Комисията наказва ФК "Етър" гр. Велико Търново с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на бомбички, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б.В от ДП /2017/2018/ – ДК наказва 

ПФК "Славия" гр. София е глобен с 2000 лева заради използването на бомбички от феновете му, като клубът е задължен да възстанови щетите, нанесени на стадион „Ивайло” гр. Велико Търново. 

Със спрени състезателни права за по една среща са трима футболисти - Самб Елиън Бадара от ФК „Етър” и Иван Стоилов Минчев и Галин Стефанов Иванов от ПФК „Славия”. Тримата са глобени и с по 250 лв.

Двубоят между „Етър” и „Славия” беше белязан от скандално съдийство, което доведе до загуба от страна на търновския тим. Очаква се днес да бъде разгледана жалбата на виолетовите по отношение на съдийството. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета