Младите артисти на Езикова гимназия подариха театрален празник преди Коледа - velikotarnovo.utre.bg

Младите артисти на Езикова гимназия подариха театрален празник преди Коледа

21 декември 2017, 09:27 | Мария Христова
  • Снимка:
    театър Весел

В него участваха и деца и младежи от центровете за настаняване от семеен тип и SOS Младежки домове

В навечерието на Коледа младите актьори от театралната студия на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”- Велико Търново сътвориха празник, който ще остави ярък спомен в съзнанието на зрителите. В продължение на два дни бяха изиграни няколко представления на спектакъла „Коледата е възможна” благотворително. Директорът на дирекция "Социални дейности и здравеопазване" при Община Велико Търново д-р Вачкова, управителите на центровете за настаняване от семеен тип,  г-жа Илиева и екипът на SOS Младежки домове в града изказаха искрена благодарност от името на своите възпитаници за театралния празничен подарък.

„Коледата е възможна” е атрактивен музикален спектакъл за Снежната кралица, за откраднатото време и за Дядо Коледа, без когото Коледата е невъзможна... Представлението е едно очарователно намигване към всички малки и вече пораснали деца. Неусетно публиката става активен участник в цветния празник, наречен „Коледата е възможна”. Сценарият и постановката са дело на преподавателя по БЕЛ Маргарита Маринова, режисурата е на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Йоанна Йорданова, Христо Камбушев, Иоан-Парашкев Петров, Маги Станова, Мария Иванова, Сияна-Мария Петрова, Бояна Узунова, Божидара Кънчева, Силвия Минкова, Михаела Симитчийска, Преслава Бояджиева, Славена Първанова, Александра Копаранова и Никита Рачева.

В театралния празник взеха участие деца и младежи от центровете за настаняване от семеен тип, SOS Младежки домове и ученици от Езикова гимназия.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета