Младите артисти на Езикова гимназия подариха театрален празник преди Коледа

Велико Търново Лайф

21-12-2017, 09:27

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В него участваха и деца и младежи от центровете за настаняване от семеен тип и SOS Младежки домове

В навечерието на Коледа младите актьори от театралната студия на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”- Велико Търново сътвориха празник, който ще остави ярък спомен в съзнанието на зрителите. В продължение на два дни бяха изиграни няколко представления на спектакъла „Коледата е възможна” благотворително. Директорът на дирекция "Социални дейности и здравеопазване" при Община Велико Търново д-р Вачкова, управителите на центровете за настаняване от семеен тип,  г-жа Илиева и екипът на SOS Младежки домове в града изказаха искрена благодарност от името на своите възпитаници за театралния празничен подарък.

„Коледата е възможна” е атрактивен музикален спектакъл за Снежната кралица, за откраднатото време и за Дядо Коледа, без когото Коледата е невъзможна... Представлението е едно очарователно намигване към всички малки и вече пораснали деца. Неусетно публиката става активен участник в цветния празник, наречен „Коледата е възможна”. Сценарият и постановката са дело на преподавателя по БЕЛ Маргарита Маринова, режисурата е на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Йоанна Йорданова, Христо Камбушев, Иоан-Парашкев Петров, Маги Станова, Мария Иванова, Сияна-Мария Петрова, Бояна Узунова, Божидара Кънчева, Силвия Минкова, Михаела Симитчийска, Преслава Бояджиева, Славена Първанова, Александра Копаранова и Никита Рачева.

В театралния празник взеха участие деца и младежи от центровете за настаняване от семеен тип, SOS Младежки домове и ученици от Езикова гимназия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов