64 екипа на Енерго про ще дежурят по време на празничните дни

Животът

21-12-2017, 12:20

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На разположение на специалистите са 618 специализирани автомобила

 

Електроразпределителната компания Енерго про Мрежи осигурява 64 дежурни екипа, готови да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения на територията на Североизточна България по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Екипите на дружеството, които през празничните дни ще дежурят по график, са оборудвани с необходимите материали и инструменти, средства за комуникация, лични предпазни средства и работно облекло за работа в зимни условия. На разположение на специалистите на Енерго про Мрежи са 618 специализирани автомобила – багери, автокранове, автовишки, високопроходими автомобили и други. Допълнително за дежурните екипи са осигурени 317 леки коли с нормална проходимост.

В случай на влошаване на метеорологичната обстановка и възникване на извънредна ситуация, компанията е в готовност да ангажира допълнителни ресурси и да пренасочи екипи и техника от един район към друг.

Отчетниците на Енерго про Мрежи ще продължат да отчитат по обичайния график консумираната електроенергия, включително и през празничните дни. За конкретните дати на извършване на отчет, клиентите могат да се информират в интернет страницата на компанията на адрес: https://www.energo-pro.bg/bg/Grafik-za-otchitane-na-elektroenergiya-Bitovi-klienti.

Освен аварийните екипи, в денонощен режим на работа ще са и диспечерите на Енерго про, които управляват електроразпределителната мрежа на територията на областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград. Без прекъсване на разположение на клиентите по време на Коледните и Новогодишните празници ще бъдат и операторите в телефонния център на компанията на 0700 1 61 61.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов