17 ученици с отличия от конкурса „Моето коледно послание към света“

Мисия

21-12-2017, 17:28

Снимка:

община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

17 деца от Горна Оряховица бяха отличени в конкурса „Моето коледно послание към света“. Конкурсът е традиционен и се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в навечерието на Рождество. Децата се състезаваха в два раздела – „Литература“ и „Изобразително изкуство“. Творбите им бяха оценени от петчленна журитетна комисия.

В раздел „Литература“ са представени общо 87 творби на ученици от три възрастови групи. При най-малките – от І до ІV клас победител е второкласничката Надежда Йорданова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. На второ и трето място са класирани съответно Сияна Величкова от ІІІ клас и Михаела Петрова от ІV клас. И двете момичета са от ОУ „Иван Вазов“. Във възрастовата група от V до VІІІ клас първа е шестокласничката от ОУ „Иван Вазов „ Стефани Славчева. На второ място журито е класирало Йоана Добрева от V клас и на трето – Росица Йорданова. И двете момичета са от СУ Георги Измирлиев“. При най-големите литератори, във възрастовата група от ІХ до ХІІ клас победител е Деница Стоянова от ХІ клас на СУ „Георги Измирлиев“. На второ място е класирана творбата на Тара Харлова от ХІІ клас на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и трети е Павлин Димитров от Х клас на ПГЛПИ „Атанас Буров“.

В раздел „Изобразително изкуство“ са се състезавали общо 70 рисунки на 68 деца, разделени също в три възрастови групи. Първа при най-малките в групата от І до ІV клас е третокласничката Стела Александрова от СУ „Вичо Грънчаров“. На второ място е класирана Кристиана Василева от ІІ клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Трета е първокласничката Йоана Славчева от СУ „Вичо Грънчаров“. Във възрастова група от V до VІІІ клас победител е Християна Матеева – VІІ клас на СУ „Вичо Грънчаров“. Втора е творбата на седмокласничката Венета Страшилова от ОУ Иван Вазов“. На трето място е 13-годишната Мария Лалова от Центъра за подкрепа за личностно развитие. При най-големите художници журито е присъдило първата награда на деветокласничката от СУ „Георги Измирлиев“ Никол Влаева. На второ място е класиран нейният съученик Георги Миновски.

Победителите получиха наградите си от кмета на Общината инж. Добромир Добрев и от заместник-кметът Йорданка Кушева, която е и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Инж. Добрев поздрави децата с предстоящите Коледни и новогодишни празници и им пожела още нови успехи през идващата година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов