Преместване на паметника на патрона си предлагат от СУ „Вела Благоева“

Животът

22-12-2017, 10:17

Снимка:

СУ "Вела Благоева"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Педагогическият съвет ще внесе предложението в местния парламент

Да бъде преместен паметникът на търновската учителка Вела Благоева, иска Педагогическият съвет на СУ „Вела Благоева“. На свое заседание на 19 декември педагозите са взели решение без гласове против. Училището ще предложи на Великотърновския общински съвет да приюти бюста, който от години е в подножието на стълбите на едноименната улица в Старата столица.

„Дворът на училището е 32 декара. Идеята е да поемем грижата за паметника на патрона на училището ни. Струва ни се, на мястото където е в момента на булевард „Никола Габровски“ само пречи. След Нова година ще изпратим предложението“, разясни идеята директорът на училището Ангел Янчев. От него се очаква да изготви формалното предложение след гласуването на колегите му.

„Споделих за решението ни с общинския съветник господин Петко Тюфекчиев, който е областен председател на БСП и с председателя на групата на социалистите в местния парламент господин Стефан Стефанов, и очакваме подкрепа в Съвета“, завърши директорът на Средно училище „Вела Благоева“ Ангел Янчев.

Янчев е областен координатор на Движение „България на гражданите“ на бившите образователни министри Меглена Кунева и Даниел Вълчев и част от Реформаторския блок.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов