3 млн. лв. отпусна правителството на община Севлиево

Животът

23-12-2017, 15:00

Снимка:

община Севлиево

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата са за проекта „Реконструкция на довеждащ водопровод до ПСПВ „Стоките”

Министерският съвет одобри 3 от исканите малко над 7 млн. лв. за справянето с проблемът с нарушеното водоподаване в община Севлиево. Средствата се отпускат след писмо на кмета на общината д-р Иван Иванов до министъра на финансите Владислав Горанов за неотложна финансова помощ от републиканския бюджет. С тях ще започне рехабилитацията на най-критичния участък с най-много аварии, който е част от проект „Реконструкция на довеждащ водопровод до ПСПВ „Стоките“ и Източен водопроводен клон за питейна вода“, подобект „Довеждащ водопровод до изравнител 4000 куб. м на ВЕЦ „Видима“ на гр. Априлци до ПСПВ „Стоките“, участък 3; Водопровод от т. 293 до т. 521 (с I = 5229,42 м‘) и участък 4: Водопровод от т. 521 до т. 436, от 441 до т. 638 до т. 483 (с I = 4153,33 м‘)“.

 

"Правителството си спазва поетия ангажимент към Севлиево да финансира двата приоритетни проекта, свързани с проблема с водоподаването. За първи път от десетилетия не само се говори за проблема с водоснабдяването, а се извършват реални десйтвия за подмяна на старите водопроводи и се заделят целеви бюджетни средства. Благодарение на усилията, положени от администрацията на общ. Севлиево, както и добрата комуникация и координация между местна и централна власт, един проблем с дългогодишна история е на път да бъде разрешен. Работата ще продължи до окончателното решаване на проблема с водата", каза кметът на Севлиево д-р Иван Иванов по повод отпускането на целевите средства.

 

По-рано тази година от МРРБ бяха отпуснати  400 000 лв. за ремонт на водопровода по същия проект. Второто споразумение с МРРБ беше в размер на 240 000 лв. по проект за увеличаване капацитета на бункерните помпени станции, което община Севлиево дофинансира със 120 000 от бюджета си.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов