240 медала са завоювали през 2017 година горнооряховските спортисти

Спорт

23-12-2017, 15:24

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спортна зала „Никола Петров” е била домакин на общо 80 първенства и турнири

95 златни, 48 сребърни и 97 бронзови медала са завоювали през 2017 г. спортистите на Община Горна Оряховица. Общо 240-те приза са спечелени по време на състезания от Международния и Държавния спортни календари.

През 2017 г. Спортна зала „Никола Петров” е била домакин на общо 80 държавни, зонални първенства, ученически игри и други турнири. Спортният комплекс е посрещнал близо 6 100 спортисти в рамките на общо 123 състезателни дни.

През февруари Горна Оряховица бе домакин на лагера на националния отбор по спортна акробатика и на контролно състезание. За първи път през юни градът бе домакин на Държавно първенство по бокс за юноши.

В началото на октомври Горна Оряховица и Велико Търново посрещнаха националните отбори на Ирландия, Украйна, Азербайджан и България и бяха домакини на срещи от Европейските квалификации по футбол за юноши до 17 години.

В края на месеца пък, градът домакинства VІ кръг от републиканското първенство по Гимкхана. Състезанието бе организирано от СККА „Етър Рейсинг“ със съдействието на Община Горна Оряховица. 

В края на годината президентът на Българският футболен съюз Борислав Михайлов отличи кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев с почетен плакет за ползотворното сътрудничество с БФС и УЕФА.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов