Инж. Дилян Млъзев : Съдбата на България минава през волята за едно по-добро бъдеще

Мисия

24-12-2017, 14:25

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздрав от кмета на община Елена

Уважаеми съграждани и приятели на община Елена,

 

Чест и удоволствие е за мен възможността да се обърна с благопожелания към всички вас в навечерието на светлото Рождество Христово и пред прага на Новата 2018 година.

 

Скоро ще затворим и последния лист от календара на 2017-та.  Всеки прави личната си равносметка за отминалото време и отправя поглед с надежда за по-добро бъдеще през идващите дни.

 

Като кмет на община Елена и като човек, за когото съдбата на града и на жителите му е мисия и отговорност, смятам, че изпращаме една добра година. Господ ни опази от природни катаклизми, дари ни с богата реколта, с все по-увеличаващ се брой туристи и гости на града, и със запомнящи се събития, утвърдили се като запазена марка на Eленския балкан.

 

Неизменна грижа на общинското ръководство е подобряване условията за живот на всички, но с особено внимание се отнасяме към децата и младежите в стремежа ни да осигурим по-добри условия учене,  усъвършенстване на творческите им таланти, развиване на спортните им заложби, както и възможност за приятни забавления в свободното време.

 

Не по-малко внимание и грижи се опитваме да полагаме и за хората в затруднено здравословно положение, за възрастните и самотно живеещите.

 

Годината, която посрещаме, е натоварена с немалко очаквания и част от тях са свързани най-вече с домакинството на председателството на Съвета на ЕС през първата половина на 2018-та.

 

„Съединението прави силата“ е девизът на българското председателство и, вниквайки в смисъла на този израз, откриваме заключената в него изначална мъдрост. Вековната ни история е показала, че успяваме тогава, когато се обединим и действаме в името на общото благо. И днес единение е необходимо както в малките ни общности, така и на национално ниво, и като членове на европейското семейство, защото грижата за съдбата на България минава през волята за едно по-добро бъдеще на децата и младежите, воля, която трябва да стои над всичко. От нас като общество зависи каква част от богатата ни история, култура и бит ще достигнат до останалия европейски свят и какви ползи ще извлечем от тези 6 месеца, когато София ще е в центъра на събитията.

 

Преди да отправя пожеланията си за идващата година, изказвам благодарност на всички Вас, скъпи съграждани, за ежедневния труд, който полагате, за споделените болки и мечти за по-добрия облик на любимия град. Сигурен съм, че заедно, стъпка по стъпка, ден след ден ще можем да направим града ни още по-привлекателен както за нас, живеещите в него, така и за еленчаните, пръснати по наши и чужди земи, а многобройните гости от страната и чужбина ще се завръщат отново и отново, пленени от магията на Елена.

 

Нека всеки ден от настъпващата 2018-та да е изпълнен със здраве, лични и професионални успехи, нови предизвикателства и щастливи поводи за празнуване с любимите хора!

 

Да е честито Рождеството Христово!

 

Здрава и щастлива да е Новата 2018 година!

 

инж. Дилян Млъзев,

кмет на община Елена

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов