С 3 млн. лв. догодина обновяват Западната промишлена зона и строят новия мост към Шемшево

Мисия

25-12-2017, 10:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изградени и рехабилитирани ще бъдат над 2,5 километра участъци от общинската пътна мрежа

Още през пролетта ще започне изграждането на моста към Шемшево, заедно с цялата Промишлена зова на Велико Търново, информира в. „Борба”, цитирайки общинската администрация. Общата инвестиция в двата обекта е почти 3 млн. лв.

Новия мост, който е единственият пряк път към 8 села, ще прави компанията „Пътни строежи ВТ“, а възложител е държавата. По същото време същата фирма започва и пълна реконструкция на инфраструктурата на Западната промишлена зона, където се трудят над 5 хил. човека. Общата инвестиция е за над 3 млн. лв. Градската и бизнес среда в промишления район на старопрестолния град ще бъдат обновени със средства от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Цялата съществуваща техническа инфраструктура, свързана с бизнеса, ще бъде подобрена и обновена. Изградени и рехабилитирани ще бъдат над 2.5 километра участъци от общинската пътна мрежа, които осигуряват достъпа до промишления район. Поставени ще бъдат 200 пътни знаци и указателни табели.

Западната индустриална зона на Велико Търново е сред най-бързо развиващите се в Северна и Централна България, като общият брой на производствените комплекси и фирмите, които развиват дейност там, е над 30.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов