Велико Търново е включен в проекта „Аз съм българка“

Мисия

26-12-2017, 10:00

Снимка:

Диди Христова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Националният проект се радва на голяма популярност у нас и в чужбина

Велико Търново е включен в националния проект „Аз съм българка” на габровския фотограф Радослав Първанов. Сред сниманите култови обекти в старата столица са крепостта Царевец, Самоводската чаршия и ханът Хаджи Николи. В няколко фотоса с момиче облечено в народна носия, творецът е пресъздал красотата на българката и националните ни гордости.

Изложбата вече гостува в Народното събрание и няколко български града, очаква се догодина в Европейския парламент и Велико Търново.

„Няма как да подмина Велико Търново. Старата столица има многовековна история, а и е място намиращо се в центъра на България, на един кръстопът. Събрани са всички културни пластове, история, беше задължително да го включа”, обясни за Общинско радио Радослав.

Проектът „Аз съм българка” включва 30 фотоса на млади момичета облечени в народни носии на фона на културно-исторически забележителности от цяла България. Идеята на Радослав е да рекламира България, да подвигне духа на сънародниците ни и патриотични чувства у тях, както и да покаже каква е нашата култура и история.

“ Обиколих цяла България, за да заснема всичките 20 момичета, с които работя, и две деца. Целя да създам добър пример. Искам с проекта да покажа на чужденците колко пъстроцветна и многопластова е нашата култура и да поискат да дойдат тук”, допълва габровският фотограф.

Националният проект „Аз съм българка” се радва на голяма популярност у нас и в чужбина. Към него има заснет и филм.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов