Община Павликени и „Екоколект“ наградиха най-добрия клип на екологична тематика

Велико Търново Лайф

26-12-2017, 14:00

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Петокласничката Емилия Иванова е победител в конкурса

Петокласничката Емилия Иванова създаде най-красивия клип на екологична тематика в Павликени. Тя спечели конкурса, организиран от Община Павликени и фирмата за разделно събиране на отпадъци „Екоколект“ АД. Наградата за победителя е таблет.

През целия месец декември учениците в общината можеха да запишат свое кратко видео, в което да обяснят защо е важно да се пази природата чиста и как те гледат на екологията. После клиповете бяха споделени във фейсбук с хаштаг #ЗаЧистоПавликени.

„Нашето искрено желание е да скъсяваме дистанцията с младите граждани на общината“, каза при връчването на наградата зам.-кметът инж.Анастасия Вачева и обясни мотивите на Община Павликени да организира различен конкурс през настоящата година.

Творческа работилница за екологично образование проведе за децата Виктория Гецова - регионален мениджър в „Екоколект“. Тя обясни какво е разделно събиране и защо е важно да изхвърляме хартията и пластмасата в жълтите контейнери, а стъклото - в зелените. „Ежедневно ние консумираме огромно количество продукти в опаковки. Те остават отпадък, с който можем да постъпим безотговорно и да изхвърлим в околната среда. Или да имаме отговорно отношение към отпадъците и да изхвърляме разделно, за да можем след това да ги рециклираме, т.е. да ги преработим и да получим суровина за нов продукт“, обясни тя на учениците. Всички участници в работилницата получиха подаръци от организаторите.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)