Савов и Гласът на България Стелияна Христова представят концерт с любими песни в старата столица

Велико Търново Лайф

28-12-2017, 14:04

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Почитателите на хубавата музика ще имат възможността да прекарат няколко часа в компанията на великолепната певица Стелияна Христова, по време на предстоящия концерт „Любими песни”. Великотърновският музикант Петко Савов ще акомпанира на Стелияна на 29 декември, в новооткрития музикален клуб в Двореца на Културата и Спорта  „Васил Левски” в старата столица.

Музикантите обещават едно различно и емоционално преживяване през тази вечер.

„Харесва ми да пея на сцената, само с акомпанимент на пиано. Да споделям емоция и интимност с публиката без голям бенд и излишни ефекти”, споделя Стелияна и допълва, че за нея тези камерни концерти са голямо предизвикателство.

Любимката на публиката Стелияна Христова от Г. Оряховица не се нуждае от представяне. Тя стана безапелационен победител в първият сезон на един от най-гледаните музикални формати „Гласът на България”. Носител е на още десетки награди от наши и международни конкурси и фестивали, а  зад гърба с има вече стотици концертни изяви. Изпяла е и продължава да изпълнява много от най-хубавите песни, а след победата в „Гласът на България” реализира и студиен солов албум със собствени песни и хитове. В момента е преподавател по поп и джаз пеене в Музикалното училище в Плевен.

Петко Савов е добре познат в музикантските среди. Той се превърна в един от най-популярните  музиканти в старата столица. Пише собствени песни, играе в търновския музикален театър и реализира клубни участия и турнета, в цялата страна. Изпълнява еднакво добре и класическа, и съвременна поп и рок музика. През годините е работил с Михаела Филева, Христина Ралева (от „Сладки Мечти”), с фронтмена на култовите „Мъртви поети“, с певицата и пиано бар легенда Мирела Величкова и много други.

Понастоящем Савов преподава китара във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Савов и Стелияна работят съвместно вече 3 години и имат зад гърба си десетки общи изяви. Реализирали са клубни концерти и участия в повечето от най-популярните клубове във Велико Търново и региона и непрекъснато получават нови покани за гостуване. Музикантите вече потвърдиха, че ще продължат да работят заедно и през новата 2018 година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов