Над 100 събития организираха тази година от „ТърновоRUNs”

Велико Търново Лайф

30-12-2017, 07:48

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Истински активна година изпращат от организацията за групови упражнения и здраве „ТърновоRUNs”. Това съобщи Общинското радио в старата столица.

14 велосъбития, 14 йога практики, спортни полудни, Пролетен фестивал, Седмица на йогата, фреш партита, лекции, тренировки, семинари и походи са малка част от проявите, които привлякоха хиляди хора в идеята спортът и движението да намерят повече място в живота ни.

Двата спортни полудни в търновски училища събраха 400 участници, а велоучилището – около 250-300 деца, отчете за Общинското радио създателят на „ТърновоRUNs” д-р Калин Василев. Сред знаковите събития за годината се отличава Седмицата на йогата, която за седем дни събра своите близо 800 последователи. Във Велико Търново се проведоха 14 йога практики с инструктори от региона. Членовете на организацията обиколиха градове из цялата страна, за да привличат повече и повече привърженици. „Организирахме събитията без никакъв бюджет, с дарения на двама наши приятели. Надяваме се през 2018-а финансово да намерим пробив. През изминаващата си година кандидатствахме за шест  или седем проекта за финансиране, но нито едно не беше одобрено. Стъпили сме здраво на земята, 2018-а е нашата година! Имаме грандиозни планове. Вендинг машината за плодовете е в гаража ни, още изчаква своето време. Безплатният здравен център също стои на пауза. Грандиозните неща тепърва предстоят. Пожелавам на хората да се включват в нашите мероприятия, всички са безплатни. Да знаят, че здравето няма да им дойде ей така отгоре, че трябва да се потрудят за него. Харесванията във Фейсбук са хубаво нещо, но това не ти дава здраве. Човек трябва да е реално по нашите събития, за да може да се мотивира да излезе от тази черупка, която държи вътре в мислите си. Да приобщи цялото си семейство, комшии, блок. Хората около него да бъдат заразени към нещо позитивно! Това си пожелавам за следващата година”, допълни д-р Калин Василев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов