С красива заря и много български хора горнооряховчани посрещнаха 2018 година

Велико Търново Лайф

01-01-2018, 16:00

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

За поредна година ръководството на Община Горна Оряховица организира новогодишния празник под открито небе в кв. „Пролет”. Тази година времето бе благосклонно и много горнооряховчани споделиха заедно празничното настроение в новогодишната нощ.

Празничният маратон под звездите стартира с изпълненията на младия поп изпълнител Йордан Марков. Той изпълни едни от най-популярните български хитове и обеща на горнооряховчани, че отново ще им гостува. След него на сцената се качиха изпълнителите от квартет „Belcanto”. Те вдигнаха още повече градуса на настроението със своеобразната музикална разходка във времето, която направиха заедно с публиката. От класическите „Карузо” и „О, соле мио”, през „Queen” и тяхната „Бохемска рапсодия”, популярни рок и поп парчета, до вечната „Моя страна, моя България”, която изпяха заедно с публиката.

Малко преди полунощ кметът на Общината инж. Добромир Добрев поздрави горнооряховчани с настъпващата 2018 г. „Нека Новата година бъде мирна, благодатна, изпълнена с нови успехи, с много радост и сполуки! Нека надеждата, че по-доброто предстои да не ни напуска и през идните дни! Нека любовта и добротата сгряват нас, нашите семейства и приятелите ни! Нека имаме вяра, че можем и ще успеем”, пожела на горнооряховчани и на жителите на общината инж. Добрев.

За да вдигнат празнична наздравица със своите съграждани, на сцената заедно с градоначалника излязоха и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов и заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева.

След празничното приветствие на инж. Добрев, празнуващите чуха и словото на президента Румен Радев. Точно в 00.00 ч. прозвучаха националния химн на Република България, „На многая лета” и красива заря озари небето над Горна Оряховица.

В първите минути на Новата година на сцената се качиха изпълнителите от Фолклорен ансамбъл „Сидер войвода” при НЧ „Напредък – 1869”, а пред сцената се извиха няколко редови хора. Градусът на настроението сред празнуващите беше на максимум и хората и танците продължиха до късно.

Така с много български фолклор, красива заря и весело настроение горнооряховчани отново бяха заедно и посрещнаха 2018 година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов