Хиляди посрещнаха Нова година в центъра на Велико Търново

Велико Търново Лайф

02-01-2018, 10:12

Снимка:

община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът Даниел Панов към великотърноци: „Благодаря ви, че сме заедно“

Хиляди посрещнаха новата 2018 година в центъра на Велико Търново. Близо четири часа великотърновци и гостите на Старата столица се забавляваха на площад „Майка България“. Заедно с тях Нова година посрещна кметът Даниел Панов, който бе придружаван от съпругата си и синовете им.

Точно в полунощ зрелищни фойерверки озариха нощното небе в различни цветове, а изпълнителите от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ поведоха голямо българско хоро.

В обръщението си към великотърновци Даниел Панов подчерта, че изминалата 2017 година е била добра за старопрестолния град и това се дължи на тяхната подкрепа. „Благодаря ви, че бяхме, сме и ще бъдем заедно. Всеки успех е благодарение  и на вас. „Съединението прави силата“ е мотото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тази мъдра сентенция се появява във Велико Търново още през 1911 година - върху фасадата на читалище „Надежда”. Именно това е ключът към успеха на всяко начинание. Обединени ли сме, и занапред ще се справим с всяко предизвикателство“, обърна се Даниел Панов към хилядите гости на площад „Майка България“.

Кметът припомни, че преди броени е станало ясно как за втора поредна година раждаемостта в Старата столица бележи ръст и бебетата отново са над 1000. „Все повече млади хора избират Велико Търново, за да създадат семейства. Тези факти, развитието на икономиката, инвестициите и намаляващата безработица показват, че сме на прав път. И през новата година ще продължим да подобряваме градската среда, инфраструктурата, училищата, детските градини, детските площадки, инвестиционната среда“, продължи Даниел Панов. На финала на своето обръщение той пожела новата 2018 година да бъде здрава, мирна и успешна за всички великотърновци, за Старата столица и за България.

„Нека в годината на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, на Стария континент все по-силно да се говори с уважение за Велико Търново“, завърши Панов.

Водещ на празничната програма бе обичаният български актьор Георги Мамалев. Настроението бе гарантирано с изпълненията на Deep Zone Project и DJ Диян, Сантра и Кристиян Янкулов, ансамбъл „Искра“, Метин Енимехмедов и неговото Star Wars Dance Show. Благолов отслужи отец Давид. За всички бе осигурена почерпка – банички с късмети, пържолки, вино и пиво, сладкарски изделия. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)