Свищовско момиче с Голямата награда в Международен ученически конкурс

Мисия

02-01-2018, 12:55

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Десетокласничката Любомира Димитрова завоюва и Първа награда в Национална литературна надпревара

Любомира Димитрова-ученичка в 10-ти клас на СУ”Николай Катранов” спечели Голямата награда в Международния ученически конкурс „Роди ни се дете, син ни се даде”. В конкурса взеха участие ученици от 6 държави, България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна, Гърция и Италия, а творбите бяха на шест езика. Любомира спечели наградата с разказа си „Рождественска нощ” в категория ”Разказ”, трета възрастова група -16-18 години, който участва в надпреварата на български и английски език.

По-рано през декември Любомира спечели Първа награда в Националния литературен конкурс „Рождество на спасителя” , организиран от Националния дворец на децата и Министерство на образованието . Наградата този път бе спечелена в категория „Поезия”, в III-та възрастова група- до 19 г. със стихотворението й „Пътеводната звезда”.

Любомира зае второ място в Националния конкурс „Национален парк „Рила”-познат и непознат в трета възрастова група с есето си „Моята Рила”. Свищовлийката спечели Първо място и златен медал в Национално ученическо състезание по история „Моята родина”, трето място в Националния конкурс за лично творчество „ 140 години Плевенска епопея” с есе на същата тема и трета награда в Националния исторически конкурс, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски с историческия си доклад „Участието на град Свищов в ранните етапи на организираната борба за независимост на българите (1853-1867 г.) Също през месец декември Любомира спечели трета награда в Националния конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!” с есето си на тема „Изпитание ли е талантът”. 2017 година завърши за Любомира със сребърен медал в Тайландската Международна математическа олимпиада. Любомира се състезава в група с ученици от 10 до 12 клас, които решаваха 25 задачи на английски език. Очаква се определянето на квотата за България за участие във финалния кръг на Тайландската олимпиада, който ще се проведе в началото на месец февруари 2018 г.





Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов