Условна присъда за наглия измамник, опитал да измъкне пари от родителите на болната Никол - velikotarnovo.utre.bg

Условна присъда за наглия измамник, опитал да измъкне пари от родителите на болната Никол

02 януари 2018, 14:41 | Velikotarnovoutre
  • Снимка:
    Господари на ефира

Съдът одобри постигнатото споразумение с Районна прокуратура- Велико Търново с което 32-годишен мъж се призна за виновен и е осъден за извършен опит за измама.

Румен С. се призна за виновен за това, че за периода от 24.10.2017г. до 02.11.2017 г. в гр. София и в гр. В. Търново, повторно, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у жена от гр. Велико Търново заблуждение, че е доктор Рушен Мохамед - ливанец по народност, специалист по коремна хирургия, практикуващ във ФР Германия и че е уредил преглед на болната й от онкологично заболяване дъщеря в клиника в Р. Турция при лекар, който ще дойде от ФР Германия, за което следва да заплати в брой 500 щатски долара, и с това  направил опит да й причини имотна вреда в размер на 839,77 лева, представляваща левовата равностойност на исканата сума,  като опитът останал недовършен поради независещи от дееца причини. Престъпление по чл. 210, вр. чл. 209, вр. чл. 28, вр. чл. 18 от НК.

За това деяние му е наложено  наказание лишаване от свобода за срок от две години, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е  отложено с изпитателен срок от четири години.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета