Съдят рецидивист, сякъл с брадва лека кола

Крими

04-01-2018, 08:40

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Осъжданият съсипал возилото без видима причина

Районна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен рецидивист за хулиганство и повреждане на чужд автомобил.

Обвинението срещу Мирослав Б. е за това, че на 28.08.2017 в с.Баховица, обл.Ловеч, при условията на опасен рецидив, нанесъл удари с брадва по л.а „Мицубиши“, крещял и отправял нецензурни думи към водача на автомобила Васил Т. Обвинен е и за това, че на 28.08.2017 в с.Баховица, противозаконно повредил чужда движима вещ – лек автомобил „Мицубиши“, собственост на Васил  Т., като деянието се изразило в повредени покривен панел, задна дясна колона и задно дясно стъкло, всичко на обща стойност 949,62 лева. 

На 28.08.2017 г. пострадалият гостувал на баба си в с.Баховица. Около 22,45 ч. си тръгнал за гр.Ловеч. Непосредствено след като потеглил с лекия автомобил, забелязал на пред себе си три лица, които се движели пеша по пътното платно, поради което намалил скоростта на движение. В този момент обвиняемият внезапно се обърнал и се насочило  към автомобила,  няколко пъти изкрещял силно, след което нанесъл няколко удара с брадвата в дясната част на автомобила. Пострадалият увеличил скоростта на движение, за да се отдалечи от мястото, след което спрял в центъра на селото и подал сигнал за случилото се. Обвиняемият е осъждан.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов