Съдят измамник, „ужилил” търновец с 440 лв.

Крими

04-01-2018, 11:47

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обвиняемият многократно лъгал жертвата си

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж за измама.

Обвинението срещу Александър А. е затова, че в периода 26.06.2017 г. до 06.07.2017 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, възбудил и поддържал заблуждение у П. М., че се казва Иван Иванов, че е от гр. Варна, че  работи като строител в гр. Велико Търново, останал без средства поради измама, че има намерение да върне получените в заем за несъществуващи  нужди суми и с това му причинил имотна вреда в общ размер на 440 лв., представляваща размера на невърнатите суми, като на 26.06.2017 г. възбудил заблуждение, че има нужда от пари за билет до гр. Варна, за храна, тъй като не се е хранил от една седмица и за спешно откупуване на заложен телефонен апарат поради проблеми с баща си, с което му причинил имотна вреда в размер на 60 лв.

На 05.07.2017 г. обяснил на жертвата си, че има намерение да му върне заема в размер на 60 лв., но сега се нуждае допълнително от пари за пътуване с уговорен транспорт с бус до Германия за работа в птицеферма, които ще изпрати на следващия ден, с което му причинил имотна вреда в размер на 140 лв..

Ден по-късно обвиняемият излъгал, че поради повреда на МПС предишния ден, му трябват пари за билет за чартърен полет до Берлин и ще изпрати заетите суми в следващия на пристигането му ден съгласно предварителна уговорка с работодателя, с което му причинил имотна вреда в размер на 240 лв.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов