Красимир Балъков пое ФК "Етър" в Търново

Спорт

04-01-2018, 15:12

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Легендата става главен мениджър на клуба

Героят от САЩ 94 Красимир Балъков стана главен мениджър на ФК "Етър" във Велико Търново. Решението да привлекат футболната легенда към управлението на тима на виолетовите е на Управителния съвет на клуба. По думите на заместник- кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който представлява Общината в УС, след сериозен анализ на есенния полусезон на отбора, една от първите мерки за укрепване на "Етър" включвала Балъков да бъде поканен в него.
"Въвеждаме английска структура на управление в отбора, която не се практикува в българските футболни клубове. При нея има главен мениджър и треньори. Този иновативен подход се използва при отбори от световна величина", разясни проф.Камарашев.
Веднага след това зам.градоначалникът връчи ритуално на Красимир Балъкова виолетовата фланелка, с която легендарният халф се състезава 8 години за "Етър". Той пък увери, че след като му е гласувано такова голямо доверие от УС, ще поеме цялата отговорност за развитието на клуба.
"Ще се опитам до лятото да направя всичко възможно да спасим отбора от изпадане в А група. Структурата, която въвеждаме е от английски тип, целта е всички- и ръководството, и треньорите да са близо до футболистите, да работят заедно със спазването на нужните йерархия и правила", коментира Балъков.
Новият главен мениджър на виолетовите направи уговорката, че все пак трябва да се гледа реалистично на ситуацията в "Етър" по отношение на ограничения бюджет. "Знаем, че нашият бюджет не е равностоен на бюджетите на други отбори от А група. Освен това ние нямаме собственик на клуба както е при "Лудогорец", ЦСКА, "Левски", "Славия" и др.", подчерта Балъков.
По отношение на селекцията, той заяви, че в момента отборът има нужда от нападатели, от креативни играчи в средата на терена и от десен бек. "Ще разчитаме 90% на български футболисти, във всяка една линия трябва да има по един нов играч", допълни Красимир Балъков. Той коментира и високата средна възраст на играчите в "Етър": "Знаете, че е трудно в един отбор да се задържат млади и талантливи футболисти, без необходимите условия и бюджет."
Героят от САЩ 94 посочи, че селекцията ще е отворена и че вече ръководството преговаря с футболисти с необходимите за отбора качества, доколкото ограничения бюджет позволява. Главният мениджър не пожела да обяви какво ще е възнаграждението му за въпросната длъжност, но намекна, че то ще е минималното и възможно за бюджета на "Етър".
В момента отборът има трима треньори - Станислав Генчев, Илиян Киряков и треньора на вратарите - Калоян Чакъров, но Балъков заяви, че ще бъде привлечен и още един треньор. Балъков съобщи още, че на 8 и 9 януари футболистите от "Етър" ще имат медицински прегледи, от 10 януари ще са на тренировъчен лагер в Дряново, а на 18 януари ще играят приятелски мач с "Верея". От 20 януари до 3 февруари "Етър" заминава на тренировъчен лагер в Анталия, където ще играе четири приятелски мача. На 10 февруари виолетовите ще имат контрола на стадион "Ивайло" с ФК "Литекс - Ловеч".


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов