Виктория и Симона, Мартин и Калоян са били сред предпочитаните имена за 2017 г. в Горна Оряховица

Велико Търново Лайф

04-01-2018, 18:42

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Няма тенденция за завръщане към традиционните български имена или пък влияние на някой от сериалите при избора на имена за новородени през 2017 г. в Община Горна Оряховица. Все пак при момиченцата предпочитани от родителите им са били имената Виктория, Симона, Крисия, Рая, София и Мирела. Не липсват разбира се и по-интересни като Руя, Перла, Дилара, Флорина. По-екзотично звучат също и имената Марибел, Джесин, Ебрушан и Флорин, отново дадени на момиченца от техните родители. При момченцата през изминалата година предпочитани са били имената Мартин, Калоян, Ангел и Виктор. И при тях обаче не липсват интересни хрумвания и доза екзотика от страна на майките и татковците. Сред предпочитанията им през годината се срещат имената Умут или Умуд, Камем, Деониси, Леонардо, Мерт и Арас. При избора на някои от имената ясно личи, че единият от родителите не е български гражданин. Такива са например Гжегож, Намир-Александър и Мартин Ясин.

Традиционно, необикновено, интересно, екзотично, а понякога и леко комично – името на детето е избор на неговите родители. Не бива обаче да се забравя и старата максима, че не името прави човека, а човека прави името.

483 са съставените актове за раждане през изминалата година в Община Горна Оряховица, като 272 са на деца с постоянен адрес в общината, а останалите са на деца от други общини, родени в горнооряховската болница. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов