Благотворителна инициатива „Бъдители“ гостува на ученици във Велико Търново

Мисия

05-01-2018, 08:25

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието ще се проведе в художествена галерия ,,Борис Денев” на 13-ти януари

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ ще гостуват на Градски ученически парламент във Велико Търново по покана на Савина Иванова – председател. Събитието ще се проведе в художествена галерия ,,Борис Денев” на 13-ти януари (събота) от 13:00 часа.

Лекторите Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“ и Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика ще говорят на тема “CV и работа в екип”, като ще дадат ценни съвети от практиката си.

Градския ученически парламент във Велико Търново е една от водещите младежки организации на територията на страната. Създаден е от група ентусиасти през 2001 година, които искат да запълнят свободното време на младите хора в града с различни кампании и спортни събития.

Благотворителна инициатива „Бъдители“ обединява успешни личности с различни професии, които искат да дадат добавена стойност на обществото като споделят полезния си опит с младите хора в България. Те обичат работата си и не спестяват ноу-хау в изцяло безплатните лекции, на които присъстват ученици и студенти от различни възрасти. Според тях мотивацията идва от личния пример, а вдъхновението е от енергията, която излъчват докато говорят за любимата професия.

Биляна Панталеева е бизнес обучител, управител на “Ойро Ивент” и създател на благотворителна инициатива “Бъдители”. Тя разработва и провежда обучения по Soft Skills (личностни умения), търговски умения, успешни взаимоотношения с клиенти, провеждане на преговори и договаряне, които са изцяло съобразени с потребностите на фирмите. Биляна е гост-лектор в университети като УНСС, ВУЗФ и други. Работи и съвместно с организации по проекти, насочени към образованието, предприемачеството, професионалното ориентиране и развитието на млади таланти, както и стартиране на бизнес идеи (Start-Up).

Биляна завършва бакалавърска програма по специалността “Икономика на търговията”, след което изучава магистратура “Управление и развитие на човешките ресурси”. Паралелно посещава колеж по интегрално образование “Философия на успеха – управление на познанието”. Тя е сертифициран обучител по професионално обучение на възрастни в ЦПО. Панталеева има дългогодишен професионален опит, включително и на ръководни позиции в областта на човешките ресурси, обученията, продажбите, маркетинга, логистиката, спедицията, митническото обслужване и товарния транспорт.

Твърди, че зад всяка успяла организация стоят активни търговски умения, ефективно управление на връзките и комуникациите с клиенти, както и създаването на партньорски отношения от типа “Печеля – Печелиш”. Биляна има авторски статии и интервюта в бизнес списания. През последните години активно подпомага образователния процес и е сред най-полезните и мотивиращи лектори, които студенти и ученици оценяват.

Като бизнес дама е убедена, че образованието има нужда от синхронен процес с работещия бизнес – “За да станат децата удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери, мотивация, личен успех, умения за мислене и подкрепа. Младите личности имат нужда от Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали да желаят – това са тези, които те вдъхновяват с позитивната страна на реалността и зареждат околните”.

Омъжена, с три деца, в свободното си време Биляна обича да е с тях, да спортува, да чете книги, да пътува, да твори кулинарни вкусотии и през последните години има засилен интерес в областта на фотографията.

Явор Панталеев е прокурист на първото частно дружество в България за спедиция и логистика, създадено през 1990 г. Средното си образование завършва в Национална финансово-стопанска гимназия в София с профил машинна обработка на информацията, след което получава бакалавърска степен по специалността спедиция, транспорт и логистика в Дуалното висше училище Баден-Вюртемберг в Lцrrach (Германия).

По време на висшето си образование работи и стажува в голяма спедиторска компания в Швейцария. Завършва магистратура с профил мениджмънт за организационно съвършенство в Училище по мениджмънт към НБУ. Явор е член на управителния съвет на Национално сдружение на българските спедитори (НСБС).

Счита, че основен фактор за успех е умението за анализ и управление на информацията и процесите. Изповядва максимата, че един екип се мотивира с доверие, насърчаване, обучение и личен пример.

Вярва, че за да е успешен един човек, трябва постоянно да се обучава, да придобива знания и умения, за да създава опит и преживявания. Освен към спедицията и логистиката Явор има силен интерес в областите информационни технологии и право.

Женен с три дъщери, извън работата обича да пътува със семейството си и да практикува екстремни спортове.

Инициатива „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които случват целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

Инициативата „Бъдители“ е без такса за участие, необходимо е само да ги поканите и да осигурите зала, където всички Ваши студенти, ученици и всеки, който желае да присъства, може да чуе Бъдителите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов