Бивш моряк набеди майка си, че е похарчила 15 000 евро от заплатите му

Крими

05-01-2018, 10:12

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съдът поряза претенциите на търновеца

Бивш моряк заведе дело в Окръжния съд във Велико Търново срещу родната си майка за 15 000 евро, които му били изплатени като трудово възнаграждение, но според него, тя похарчила.

Ищецът С. С. С. работил в периода 29.03.2005 - 30.09.2005 г. като рулеви на кораба „Ричмънд парк“ под флага на Либерийската република. Дължимото му възнаграждение за работата останало в офиса на фирма „Зодиак“, в която той възнамерявал да постъпи на работа по препоръка от кораба. Преди това получаваното от него възнаграждение било превеждано по сметка на майка му, която тя открила по негово настояване в банков клон във Велико Търново. Постъпването на работа на С.С. във фирма обаче не се случило и две години по-късно – през първата половина на месец юни 2008 г., сумата от заплати, която към него момент възлизала на 15 000 евро с натрупаните върху лихви, му била преведена от фирмата по банковата сметка на майка му. Като си дошъл в старата столица, синът поискал тези пари от майка си, но ги нямало в сметката, затова сега той си ги търси от съда.

В хода на делото обаче станало ясно, че ищецът не е контактувал изобщо с въпросната фирма, която е съхранявала парите му. Поисканата справка от банката показала, че майка му получила едва 4 500 долара по въпросната сметка, които тя предала на сина си, но сума като 15 000 евро никога не били превеждани на жената.

Предоставените от банката доказателства категорично опровергават не само през 2008 г., но и до закриването на банковите сметки с титуляр майката на ищеца да е постъпвал превод или няколко отделни превода на каквито и да било суми от компанията "Зодиак", е становището на окръжните магистрати в Старата столица. С оглед гореизложеното съдът намира, че предявеният иск е неоснователен като напълно недоказан, при което го е отхвърлил.

Решението може да бъде обжалвано пред Великотърновски апелативен съд в двуседмичен срок.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов