Осъдиха условно баба, запалила умишлено къщата на съседа

Крими

05-01-2018, 10:34

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

72-годишната Гинка Г. си отмъстила, че комшията я разобличил като крадла

Наказание от една година лишаване от свобода, отложено за срок от три години, наложи Великотърновският районен съд на 72-годишната Гинка Г. за палеж на къщата на съседа в полскотръмбешкото село Обединение.

Възрастната жена посегнала на двуетажната къща на комшията с цел отмъщение. Бабата често тайничко си примъквала от дървата му, но на човека му писнало, издебнал я, докато примъква цепеници и я разобличил. Гинка Г. се разгневила и на 10 април 2017 г. грабнала съд със запалителна течност, промъкнала се в чуждия имот и поляла стопанската постройка. После драснала клечка кибрит и побягнала. Огънят се разраснал бързо и се разпрострял върху двуетажната къща с пристройка към нея на обща стойност 12 640 лв. Причинителката на пожара бързо била установена от полицията и стана подсъдима.

Гинка Г. ще трябва да плати на съседа си 2 108 лв. имуществени вреди заедно с лихвите, направените по делото разноски в размер на 170.48 лв., сумата от 168.64 лв. държавна такса върху уважения размер на гражданските искове, както и 5 лева при служебно издаване на изпълнителен лист. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Старата столица в 15-дневен срок, считано от вчера.

Районният съд оставя бабата с мярка за неотлонение „подписка”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов