Пристрастен комарджия, обирал търновски къщи за гости, отива на съд

Крими

05-01-2018, 13:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж за присвояване на вещи от жилища под наем.

Обвинението срещу Християн Е. е за това, че в периода от 22.11.2017 г. до 23.11.2017 г. в гр. Велико Търново, в условията на продължавано престъпление противозаконно присвоил чужди движими вещи на обща стойност 1563 лв. На 22.11.2017 г. - ул. „Княз Дондуков Корсаков”, от апартамент под наем присвоил  телевизор  NЕО, 22 инчов, на стойност 132 лв. На следващия ден на ул. „Генерал Гурко”, от къща за гости  присвоил два  телевизора - Samsung, 24 инча  и LCD телевизор LG, 32 инчов, на обща стойност 492 лв., като приготвил да изнесе още три телевизора и одеяло, на обща стойност 939 лв.

Обвиняемият е от град София. Пребивава на територията на цялата страна. Не е осъждан. Не работи. Има зависимост към хазартните игри и  си набавя парични средства по престъпен начин, които проигравал. За целта отсядал в къщи за гости и апартаменти в страната, отдавани под наем, от където отнемал различни вещи, които залагал в заложни къщи. Срещу него има пет неприключили наказателни производства за престъпления, извършвани на територията на град Пловдив, София и Варна. Към настоящия момент е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Поредните деяния решил да извърши в град Велико Търново. Направил он лайн резервация в отдаван под наем апартамент и в къща за гости. От апартамента под наем взел телевизор и го заложил в заложна къща за 80 лв. Получената сума проиграл на хазарт. От къщата за гости заложил два от телевизорите и подготвил за изнасяне останалите три телевизори, с намерение да заложи и тях, но действията му били забелязани от собственика.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов