Нова школа за народни танци отваря в старата столица

Велико Търново Лайф

07-01-2018, 16:51

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Младият хореограф Райчо Димитров и партньорът му Светломир Михайлов отварят нова школа за народни танци "Сръчница" в старата столица. 
В нея ще се обучават желаещи да танцуват без възрастови ограничения. 
Райчо Димитров вече е познат на търновци. Ентусиазмът и любовта към фолклора го довеждат обратно в родния град, след като прекарва дълги години в обучение в Националното училище за фолклорни изкуства в Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.
От завършването на образованието си до днес той е ръководил десетки танцови състави във Велико Търново и областта, включва се в редица инициативи за безплатни обучения на деца и за опазването нафолклора и българската култура. 
В новата школа "Сръчница" преподавател отново ще бъде той. 
"Най-големият късмет за един човек е да може да работи това, което с цялото си сърце обича. А най-хубавото е, че моята работа е да науча децата и младите на традициите и ценостите, които културата ни е създавала толкова години и се надявам те да я носят в сърцата си и да я предадат и на техните деца", споделя младият хореохраф. 
Новата танцова школа "Сръчница" се намира на ул. Христо Караминков, близо до сградата на Местни данъци и такси, където в понеделник, 08.01.2018 год. в 18ч. ще бъде официално открита с водосвет, добро настроение и кръшни хора.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)