Савов представя проекта "Балкански Вечери"

Животът

08-01-2018, 10:01

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тони Ангелов е първият изпълнител, който Савов ще представи в рамките на проекта

Още в самото начало на новата 2018 година, популярният великотърновски музикант Петко Савов представя пореден съвсем нов и много любопитен музикален проект.

Името му е "Балкански Вечери", а идеята на проекта е представяне и реализиране на клубни изяви с участието на популярни в миналото и настоящето, и предимно местни изпълнители на балканска музика и евъргрийн.

"Този род изяви в нощните клубове и пиано барове не е нещо ново и нечувано, напротив. Дори в последните години се забелязва, че в програмата на много от клубовете в страната все по-често се срещат имената на популярни поп фолк звезди. Ако до преди години пиано баровете например бяха единственият оазис и единствена алтернатива на чалгата у нас, в последните години те се превърнаха в нещо като най-новата сцена за изява на тези изпълнители. И то – за едни от най-успешните и модерни клубове в големите градове. Такива места има вече във всички големи градове. И мисля, че в това няма нищо лошо. В крайна сметка ако трябва да говорим за шоу и бизнес в едно - то трябва да се съобразяваме с търсенето. А хората определено продължават да търсят и да харесват все повече балканските ритми. Искат да танцуват, търсят атракции и любимата си музика. Изобщо пиано баровете вече са съвсем различни от първоначалната си концепция. Голяма част от хората искат всичко на куп. На самият мен също се е случвало да искат песни, които аз не изпълнявам".

Първият изпълнител, който Савов ще представи в рамките на проекта, се казва Тони Ангелов. Неговата звезда изгрява през 90-те години и добива голяма популярност в региона по това време. Най-големият му хит е песента "Неземна власт", към която има и издаден видеоклип през 1995 година. След дълга пауза, в която създава семейство и му се налага да загърби музикалната си кариера, сега Тони отново ще има възможността да се завърне на сцената. „Някои от вас може да познаят и да си припомнят за него от участието му във формата на "Шоуто на Слави" - "Пеещи семейства", където Тони и децата му се представиха повече от прекрасно и достигнаха до самият финал“, обяснява Савов и допълва, че новото представяне на Тони Ангелов вече се случило на 6 януари в пиано бар в Горна Оряховица и преминало при изключително голям интерес.

Не за пръв път Савов работи с изпълнители от този жанр. През годините е реализирал съвместни участия с Момчил от "Братя Кулинови", които помним с култовите за времето си хитове "Тирбушона врътка врътка" и "Боцмаане". Работил е и с други поп фолк звезди, с които обаче не е изпълнявал такъв тип музика. "Някои от тях смениха жанра, станаха поп изпълнители, Момчил дори е оперен певец и затова сме правили участия само с поп и рок музика.", споделя още Савов.

След представянето на Тони Ангелов ще има и нови интересни вечери. Следващ концерт има голяма вероятност да бъде с един от изпълнителите на "За кокошка няма прошка" - Бисер Цанков.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)