Петър Христов приживе : Приемам се за успял човек!

Животът

08-01-2018, 12:44

Снимка:

ВТУ, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Думите на бизнесмена са пред студентите във ВТУ при една от последните му публични изяви

„Ако искаш да стигнеш бързо, тръгни сам. Ако искаш да стигнеш далеч, тръгни с приятели! Аз се приемам за успял човек. Създавам среда и възможности на младите хора да достигнат там, закъдето са тръгнали. Поиграйте си с това да гледате в бъдещето. Никога не съм се страхувал да мечтая, затова: Мечтайте! Бъдете будни! Реализирайте!“, това са думи на убития днес бизнесмен Петър Христов пред студенти във ВТУ при една от последните му публични изяви във Велико Търново. Срещата му с младите хора е почти в края на годината по покана на Дипломатическия клуб „Имхотеп“ към вуза, на който Христов е член на Настоятелството на нашия университет.

Тази сутрин собственикът на „Лактима” бе застрелян показно в София, по свидетелски данни с няколко куршума. Въпреки бързата реакция на шофьора му, който го откарва във ВМА, Христов умира.

Той е дълбоко свързан със Старата столица през годините. Фирмите му дават хляб на много семейства от областта. Освен в млечния бранш, Христов се занимава със строителство, а брат му Димитър Манолов държи няколко увеселителни заведения в региона.

Дъщеря му Михаела е изпълнителен директор на „Лактима” и заедно с мениджърския си екип планираше тази година да започнат изграждането на изцяло ново предприятие, което да е най-модерното за производство на сирена и кашкавали в България. Инвестицията се очаква да надхвърли 10 млн. лв.

Когато фигуристът Максим Ставийски помете с джипа си кола с великотърновски младежи, сред които тежко пострада Мануела Горсова, Петър Христов пое разходите по лечението на момичето в Израел, като до последно помагаше на семейството и.

Една от последните спортни придобивки на Велико Търново е дарение именно от Петър Христов – това е футболно игрище в търновския квартал „Картала”. Бизнесменът е големия спонсор и на футболния отбор „Болярчета”, след като повярва на двама млади треньори и с общи сили постигнаха десетки победи на турнири в цялата страна. В далечното минало Петър Христов беше президент на „Локомотив” – Горна Оряховица” и акционер в „Етър”.

Бизнесменът е носител на Наградата „Велико Търново”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов