Етъра и Домът на хумора в Габрово са номинирани за наградите на WhAT Association

Животът

09-01-2018, 08:46

Снимка:

ЕМО "Етър"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гласуването продължава до 31 януари

Две културни институции с национално значение, разположени на територията на Габрово – ЕМО "Етър" и музей "Дом на хумора и сатирата", са номинирани за наградите WhAT Association за 2017 година. Гласуването продължава до 31 януари – на адрес: http://whata.org/.

Конкурсът за преустройство на хотел "Странноприемница" към ЕМО "Етър" е предложен в категорията "Архитектурен конкурс на годината".

За номинацията си в категория "Архитектурно събитие на годината" Домът на хумора и сатирата е направил впечатление с тематичните събития, посветени на Кристо - изложби, прожекции, детско ателие за опаковане. Блогърите открояват също така интерактивните инсталации и архитектурното проучване за опазване на всички слоеве на идентичност на сградата на ДХС.

Сградата на хотел "Странноприемницата" е с отчетлива идентичност, която интерпретира българското Възраждане със средствата на късния соц и това вероятно ще бъде взето предвид от участниците, казват номиниращите.

Номинацията на музея "Дом на хумора и сатирата" е обоснована с качеството на реализираните през изминалата година събития.

"През 2017 Домът на хумора и сатирата стана на 45, но забележимите и извън Габрово активности на този единствен по рода си музей на смеха у нас започнаха още миналата година, когато начело застана избраната след конкурс и завършила във Великобритания Маргарита Доровска. Хубавото е, че музеят бяга рязко от битовия хумор и вицаджийство и дава глобални заявки." – допълват мотивите си от WhAT Association.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов