Битката на Никол с тежката болест продължава, чака пета химиотерапия

Мисия

11-01-2018, 08:24

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събрани са само половината от нужните средства за лечението и във Франция

Борбената Никол от Велико Търново, която страда от сарком на Юинг, вече мина през четвъртата си химиотерапия и сега семейството ще пътува отново за София, защото показателите на Никол са ниски. В края на месеца се очаква и петата химиотерапия, която е предпоследна. Отговор от Фонда за лечение на деца, на когото семейството разчита за средства за лечение в чужбина, все още няма. А след последната (шеста) химиотерапия, в България няма какво да се направи за 14-годишното дете и Ники трябва да замине за операция във Франция. Първоначалната оферта на френската клиника беше 350 000 евро, но след като шест курса химиотерапия са проведени у нас, офертата ще падне може би до 290 000 евро. Близките на момичето, обаче са предупредени, че крайната цена на операцията ще стане ясна, след като приключат химиите и се види състоянието на тумора след вливанията. До момента е събрана половината сума .

„Сърдечно благодарим на всички, които се включиха и направиха това възможно. Все още, обаче ни остава доста път да извървим за да съберем необходимото за да замине Никол. А време няма. Призоваваме всеки, който има желание, да помогне с каквото може. Нека бъдем чудото на Ники. Нека бъдем нейните Ангели. Никол се бори. Нека се борим заедно с нея. Нека й покажем че всичко е възможно щом се обединим.” – призовават три самоотвержени приятелки на семейството на Ники, които са се заели с нелеката задача да съберат средства за лечението и.

Във фейсбук дамите са организирали базар, в който всеки може да предложи вещ за продан, средствата от която отиват по сметка на детето. Дамите приемат всякакви идеи за благородната кауза.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)