Стадионът в Самоводене ще носи името на Петър Христов

Животът

11-01-2018, 12:34

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Приживе бизнесменът дал 100 000 лв. за реконструкцията му

Стадионът във великотърновското село Самоводене занапред ще носи името на убития в понеделник бизнесмен Петър Христов. Това са решили жители на родното село на крупния предприемач, който на 8 януари беше показно разстрелян в центъра на София. Христов приживе вложил 100 000 лева в основния ремонт на спортното съоръжение, което е с капацитет от 150 места. Напълно са обновени теренът, седалките, съблекалните.

Със съболезнователно съобщение излезе ръководството на ОФК „Локомотив“ Горна Оряховица по повод кончината на Петър Христов - първият президент в професионалната история на клуба. „Локомотив“ загуби човек, който през всичките години е живял с болките и тревогите на клуба. Той участваше активно в проекта за възраждане на клуба и до последния си дъх не щадеше сили и средства по отношение финансирането на „Локомотив“, се казва в съобщението. Завинаги един от нас, завършва то. 

Във ВИП ложата на стадион „Локомотив“ ще бъде запазено кресло с името на Петър Христов.

Поклонението пред тленните останки на Христов е насрочено за 12 часа утре, 12 януари. Траурната церемония в петък ще е в Дома на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново. По настояване на почернените близки, присъстващите няма да могат да използват видео и фотокамери. По изричното настояване на майката на застреляния бизнесмен-Момка Манолова, тялото му ще бъде кремирано.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)