Съдят бивш пандизчия, топлил се с дограмата на общинска сграда в Елена - velikotarnovo.utre.bg

Съдят бивш пандизчия, топлил се с дограмата на общинска сграда в Елена

11 януари 2018, 13:40 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Обвиняемият се самонастанил в необитаемата бивша детска градина

Районна прокуратура – Елена внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж за отнемане на чужди вещи от сградата на бивша детска градина.

Обвинението срещу Даниел Р. е за това, че при условията на продължавано престъпление в периода от 28.04.2016 г. до 26.04.2017 г., в гр. Елена, от сграда, на ул. „Георги Сава Раковски” № 3, отнел чужди движими вещи – 32,39 кв. м. дъбов паркет, 12 бр. прозорци с дървени рамки собственост на частни лица  и 113,585 кв. м. дъбов паркет, 12 бр. прозорци с дървени рамки собственост на община Елена, всичко на обща стойност 3361,89 лв., от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият се самонастанил в необитаема сграда - бивша детска градина, ползвана  до 1997 г. Сградата била съсобственост на община Елена и на няколко частни лица, но никой не я ползвал през последните години.

Даниел Р. бил осъждан многократно за престъпления от общ характер, като търпял и ефективно наказание лишаване от свобода. На 28.04.2016 г. бил освободен от затвора и се прибрал в гр. Елена, като отново се самонастанил в чуждата сградата. Докато обитавал чуждата сграда, Даниел Р. се отоплявал с печка на дърва. За по-лесно за гориво ползвал черчевета от прозорците на първия и втория етаж на сградата, които свалял от касите. По същият начин демонтирал дъбовия паркет към пода на помещения и също го изгорил, нанасяйки значителни щети на собствениците на сградата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета