Съдят бивш пандизчия, топлил се с дограмата на общинска сграда в Елена

Крими

11-01-2018, 13:40

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обвиняемият се самонастанил в необитаемата бивша детска градина

Районна прокуратура – Елена внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж за отнемане на чужди вещи от сградата на бивша детска градина.

Обвинението срещу Даниел Р. е за това, че при условията на продължавано престъпление в периода от 28.04.2016 г. до 26.04.2017 г., в гр. Елена, от сграда, на ул. „Георги Сава Раковски” № 3, отнел чужди движими вещи – 32,39 кв. м. дъбов паркет, 12 бр. прозорци с дървени рамки собственост на частни лица  и 113,585 кв. м. дъбов паркет, 12 бр. прозорци с дървени рамки собственост на община Елена, всичко на обща стойност 3361,89 лв., от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият се самонастанил в необитаема сграда - бивша детска градина, ползвана  до 1997 г. Сградата била съсобственост на община Елена и на няколко частни лица, но никой не я ползвал през последните години.

Даниел Р. бил осъждан многократно за престъпления от общ характер, като търпял и ефективно наказание лишаване от свобода. На 28.04.2016 г. бил освободен от затвора и се прибрал в гр. Елена, като отново се самонастанил в чуждата сградата. Докато обитавал чуждата сграда, Даниел Р. се отоплявал с печка на дърва. За по-лесно за гориво ползвал черчевета от прозорците на първия и втория етаж на сградата, които свалял от касите. По същият начин демонтирал дъбовия паркет към пода на помещения и също го изгорил, нанасяйки значителни щети на собствениците на сградата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов