Във ВТУ именуваха катедра на доц. Д-р Илия Стойков - velikotarnovo.utre.bg

Във ВТУ именуваха катедра на доц. Д-р Илия Стойков

12 януари 2018, 09:26 | Мария Христова
  • Снимка:
    ВТУ

Преподавателят е инициатор за създаването на специалността „Психология”

Във ВТУ тържествено бе открита аудитория, именувана „Доц. д-р Илия Стойков“ във Философския факултет.

По предложение на катедра „Психология“, както и с подкрепата на проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет,  във Философския факултет беше честван 70-годишният юбилей на доц. д-р Илия Дочев Стойков, дългогодишен преподавател и ръководител на катедра „Психология“. По негова инициатива от 1993 г. е създадена специалността „Психология“.

Част от честването на 70-годишния юбилей на доц. д-р Илия Стойков бе откриването на аудиторията, именувана „Доц. д-р Илия Стойков“. В нея ще се съхраняват и ползват от студенти и преподаватели над 2000 книги, учебници и списания в сферата на философското, психологическото и педагогическото знание. Книгите са дарение от съпругата на доц. д-р Илия Стойков г-жа Розалина Ганекова.

Домакин на тържеството бе катедра „Психология“. Събитието уважиха членовете на ректорското ръководство, деканите на факултети, ръководителите на катедри от Философския факултет, както и преподаватели и студенти от специалност „Психология“. 

Професионалната биография и делото на доц. д-р Илия Стойков бяха представени от доц. д-р Велислава Чавдарова, председател на ОС на Философския факултет и преподавател в катедра „Психология“.

Ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов сподели спомени за доц. д-р Илия Стойков и пожела на студентите и преподавателите от Философския факултет да пазят книгите, но и да разпространяват научното познание, завещано от основателя на специалност „Психология“ доц. д-р Илия Стойков. 

Членовете на студентски клуб „Доц. д-р Илия Стойков“ изразиха своята благодарност към решението на г-жа Ганекова да дари книгите на техния учител.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета