Роднини, приятели и колеги се простиха с Петър Христов

Животът

12-01-2018, 12:58

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Опелото се състоя в Преображенския манастир

В най-тесен семеен кръг премина опелото на убития на 8-ми януари в София търновски бизнесмен Петър Христов. Опелото бе извършено в Преображенския манастир, откъдето процесията отпътува за Двореца и културата и спорта във Велико Търново за поклонението.

Стотици се простиха с бизнесмена в дъждовния януарски ден. Сред тях беше председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, спортисти от великотърновски регион, които подчертаха колко помощ е оказвал Христов през годините на местния футбол; кметове от населените места от областта; бивши бизнес партньори на 49-годишния мъж и десетки негови служители; университетски преподаватели. Сред опечалените беше и Красимир Горсов, бащата на Мануела, пострадала при катастрофата с фигуриста Максим Стависки, чието лечение беше поето изцяло от Петър Христов.

Да се простят с Христов дойдоха още актьорът Владислав Карамфилов – Влади Въргала, който също бе неотлъчно до Горсов след инцидента; Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари”, което благодарение на дарени пари от бизнесмена, изгради площадка за деца и адаптирана за такива с увреждания в парк „Марно поле”; социологът Мира Радева.

„Имахме планувана среща в Израел. Сега няма да мога да му благодаря за помощта, която ни е оказвал. Приятелството му ще го помним”, е написал в съболезнователното си писмо Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел у нас в годините 2012-2015, прочетено на поклонението. Бяха получени и множество съболезнователни писма от партньори и приятели.

По изрично настояване на близките на разстреляния бизнесмен медиите бяха с ограничен достъп до залата и нямаха право да снимат и записват. След поклонението Христов ще бъде погребан в тесен семеен кръг във ВИП зоната в гробищния парк във Велико Търново. Близките искаха да бъде кремиран, то стана ясно, че прокуратурата не е разрешила кремация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов